Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Putovní výstava s názvem Ztracená paměť? Místa nacistické nucené práce v ČR dorazí v říjnu do Českého Krumlova

25.09.2018

 

Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s.
www.cpdm.cz

 

cpdm@icmck.cz

 


TISKOVÁ ZPRÁVA (21. 9. 2018)

 

 

 

Putovní výstava s názvem Ztracená paměť? Místa nacistické nucené práce v ČR dorazí v říjnu do Českého Krumlova

 

Ve čtvrtek 4. října bude ve vestibulu Městského úřadu Český Krumlov zahájena putovní výstava nazvaná Ztracená paměť? Místa nacistické nucené práce v České republice. Jejím autorem je německý historik Alfons Adam, připravil ji Institut Terezínské iniciativy ve spolupráci s organizacemi Živá paměť, Antikomplex a Památník Flossenbürg. V Českém Krumlově výstavu pořádá Centrum pro pomoc dětem a mládeži (CPDM) v rámci projektu Multikulturní svět kolem nás 2018.

 

„Celkově výstava nabízí 20 panelů, které návštěvníky zavedou do osmnácti měst, obcí i opuštěných oblastí, ve kterých byli během druhé světové války nuceni pracovat pro Třetí říši lidé z mnoha evropských zemí. Jednalo se o Židy, Romy, Poláky, takzvané východní dělníky, západoevropské civilní pracovníky, válečné zajatce a tak dále,“ říká Jana Svobodová z Informačního centra pro mládež, projektového pracoviště CPDM.

 

Aktuální podoba míst je doprovozena výpověďmi pamětníků a původními historickými fotografiemi. Kromě autora výstavy se na textech podíleli Viola Jakschová (Živá paměť), Terezie Vávrová (Antikomplex) a Ivan Rous (Severočeské muzeum v Liberci).

 

 

 

Výstava Ztracená paměť? Místa nacistické nucené práce v ČR potrvá v Českém Krumlově do konce října. Projekt Multikulturní svět kolem nás 2018 je podpořen Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR a městem Český Krumlov.

 

 

 

KONTAKTY A ODKAZY:

 

 

 

Vlastimil Kopeček (ředitel CPDM) - cpdm@icmck.cz

 

Webové stránky CPDM - www.cpdm.cz

 

Telefon (CPDM) - 380 713 042

 

 

 

Václav Votruba

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace