Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

TZ_Prodej vstupenek na OTÁČIVÉ HLEDIŠTĚ 2021 od 1. října 2020

01.10.2020

V Českých Budějovicích 30. 9. 2020

 

 

TZ_Prodej vstupenek na OH 2021 od 1. října 2020

 

Dnešní půlnocí začíná prodej vstupenek na Otáčivé hlediště v Českém Krumlově na rok 2021. Jihočeské divadlo pro své diváky na sezónu 2021 připravilo celkem 6 inscenací. Čtyři ze stávajícího repertoáru a dvě premiéry. Premiéra Muž Dvojhvězdy Petra Formana bude otvírat celou sezónu 2021 na Otáčivém hledišti. Diváci se mohou těšit na činoherní představení plné obrazů, atmosfér a divadelních zázraků. Následovat bude další činoherní novinka, tentokráte v režii Petra Zelenky s názvem Da Vinci. Činoherní komedie o cestě do časů Leonarda da Vinciho. Potěšíme i příznivce jiných žánrů, protože na stávajícím repertoáru zůstane divácky oblíbená baletní pohádka Šípková Růženka a muzikál Divotvorný hrnec. Určitě naše příznivce nalákáme na detektivní komedii Pes baskervillský, kterou uvádíme od roku 2015 a stále se těší velkému zájmu. A poslední ze seznamu šesti uvedených inscenací bude dobrodružná rodinná podívaná Ztracený svět, kterou příští rok hrajeme naposled.

 

Program OH 2021

10. 6. – 26. 6. 2020         premiéra
Muž Dvojhvězdy / P. Forman, I. Arsenjev  
Činoherní představení plné divadelních zázraků
Zuřivý snílek Alexandr Grin vás vezme do svého světa plného fantazie, lásky i nenávisti, a ukáže vám, proč je tak důležité nevzdávat se svých přání a snů.

4. 7. – 31. 7. 2020            premiéra
Da Vinci / P. Zelenka, O. Šubrtová
Komedie o cestě do časů Leonarda da Vinciho
Co všechno se může stát, pokud jste ochotni obětovat vše za jeden pozoruhodný obraz? Historik umění Silvio zjistí, že žít v blízkosti génia v 15. století není vůbec jednoduché.

5. 8. - 15. 8. 2020
Divotvorný hrnec / B. Lane / V + W / E. Y. Harburg – F. Saidy
Muzikál
Divotvorný hrnec plný zlata, který plní tři přání a plnokrevné postavy v čele s třeboňským vodníkem Čochtanem v komediálních situacích autorské dvojice Voskovec a Werich, jež spojují melodické evergreeny Burtona Lanea.

19. 8. - 22. 8. 2020  

Šípková Růženka / P. I. Čajkovskij

Baletní pohádkový příběh
Jednu z nejkrásnějších pohádek převedenou do taneční inscenace představí společně se sólisty baletu JD také členové Bohemia Baletu a studenti Taneční konzervatoře hl. m. Prahy.

 

25. 8. - 12. 9. 2020
Pes Baskervillský / A. C. Doyle
Detektivní komedie
Nejslavnější případ Sherlocka Holmese o záhadné smrti pána na baskervillském panství a pekelném psovi, který všem skutečně nahání strach.

 

6. 8. – 11. 9. 2020   derniéra

Ztracený svět / A. C. Doyle / Z. Jecelín
Dobrodružná podívaná pro celou rodinu
Příběh o putování skupinky anglických vědců do středu amazonského pralesa, kde se snaží nalézt důkazy o prehistorických zvířatech a na své cestě do historie se setkají nejen s opolidmi či pterodaktyly, ale na vlastní kůži zažijí i velkolepý příchod tyranosaura či velociraptorů.

 

  

   KONTAKT

Jihočeské divadlo, Dr. Stejskala 424 / 19, 370 47 České Budějovice www.jihoceskedivadlo.cz / Eva Marečková – marketing Jihočeského divadla 

tel.: 604 229 306, eva.mareckova@jihoceskedivadlo.cz

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace