Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

První domácí zápasy Jihostroje budou bez diváků. Klub pro fanoušky chystá kvalitní přenos

06.10.2020

První domácí zápasy Jihostroje budou bez diváků. Klub pro fanoušky chystá kvalitní přenos

 

Po dlouhém čekání a úspěšném vstupu do nové sezony 2020/2021, v níž vyhrál Jihostroj České Budějovice první dvě venkovní utkání, byl v očekávání první extraligový duel na domácí půdě před početnou diváckou kulisou. Z důvodu aktuálních plošných opatření souvisejících s vyhlášením nouzového stavu však volejbalisté nemohou dočasně využít podpory fanoušků přímo na tribunách. „V této situaci bychom alespoň rádi našim příznivcům zprostředkovali zážitek ze zápasů jiným způsobem. Pracujeme na tom, abychom fanouškům nabídli kvalitní přenos,“ uvádí generální manažer Robert Mifka.

Dlouho očekávaný středeční zápas se Lvy Praha se odehraje pouze v uzavřené Sportovní hale. Stejná situace by měla podle aktuálních opatření platit ještě minimálně pro druhé domácí utkání, které odehraje českobudějovický tým 17. října s Black Volley Beskydy. Vedení klubu tak začalo okamžitě podnikat kroky k tomu, aby fanoušci o zápasy nepřišli. „Směřujeme naše úsilí k tomu, abychom fanouškům nabídli kvalitní komentovaný stream na dvě kamery. Fanoušci s námi sice na zápase nemohou být, ale věříme, že tohle by mohla být alespoň určitá náplast,“ říká Mifka.

Vedení klubu se zároveň chce postarat o to, aby nejen pro fanoušky, ale i pro samotné aktéry bylo utkání před prázdnými tribunami co nejkomfortnější. Kromě internetového přenosu je v plánu zvuková stopa s hudbou a ruchy fandění. „Je to pro nás nové a nevíme, jak to bude působit. Věříme ale, že ruchy budou pro hráče příjemnější než ticho v hale. Chceme vytvořit hráčům i fanouškům u obrazovek co nejpřirozenější podmínky,“ prozrazuje generální manažer Jihostroje.

Středeční utkání se Lvy Praha si můžete pustit od 18 hodin pod tímto odkazem.

Jaká budou vládní nařízení na další zápasy zatím nikdo neví. „Věřím, že se situace bude vyvíjet příznivě, a brzy budeme moci ve Sportovní hale přivítat alespoň část našich fanoušků,“ přeje si Robert Mifka. V případě omezeného počtu fanoušků budou mít přednost při návštěvě zápasů držitelé permanentek, partneři klubu a teprve poté fanoušci s běžnými vstupenkami. „Všem našim permanentkářům jsme na konci sezony připraveni vykompenzovat zápasy, o které přišli. Nyní ale prosíme o trpělivost, jelikož nikdo neví, jak se bude situace dále vyvíjet,“ říká generální manažer Jihostroje.

Přes všechny nepříjemnosti je zásadní, že oficiální národní i evropské soutěže v této sezoně nebudou přerušeny. Jak ze strany všech extraligových klubů, tak z úrovně Českého volejbalového svazu a Národní sportovní agentury je zachování kontinuity soutěží jasnou prioritou. „V souvislosti s touto situací si o to více vážíme, že nám fanoušci zachovávají svou přízeň. Je pro nás živou vodou,“ vzkazuje Robert Mifka. Fanoušci mohou volejbalový klub podpořit například nákupem ve fanshopu, který v brzké době rozšíří svůj sortiment.

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace