Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

BORŮVKOBRANÍ SE OPĚT ODKLÁDÁ. AŤ ŽIJE BORŮVKOBRANÍČKO!

17.05.2021

Borůvkobraní se opět odkládá. Ať žije Borůvkobraníčko!

Vzhledem ke stále platným opatřením vlády se klasické Borůvkobraní nebude konat ani v letošním roce. Rada města Borovany po pečlivém zvážení všech podmínek pro konání kulturních akcí rozhodla i letošní ročník Borůvkobraní zrušit.

Jelikož organizátoři nechtějí nechat borovanský klášter osiřelý i další rok, rozhodli se uspořádat zejména pro místní prodejce a návštěvníky z nedalekého okolí komornější variantu tohoto svátku borůvek. V sobotu 10. července se tak můžete těšit na malého sourozence tradičního Borůvkobraní - Borůvkobraníčko.

Borůvkobraníčko bude splňovat všechna hygienická a protiepidemiologická opatření.  Bude se jednat o menší, lokální festival, jehož podoba bude do poslední chvíle přizpůsobována. Počty návštěvníků, které v posledních ročnících dosahovaly bezmála dvaceti tisíc, nebude možné do areálu vpustit. Borůvkobraníčko tak bude mít kapacitu podřízenou platným opatřením a množství vstupenek se bude průběžně navyšovat. Nicméně už teď je jasné, že půjde o počty v řádu stovek.

Areál bude rozdělen do tří sektorů. Na nádvoří od 9 do 14 hodin proběhne borůvkový a řemeslný jarmark, doplněný o kulturní program ve Stodole v Podzámčí. Můžete se těšit na dechovou kapelu Muzikanti z jižních Čech, divadlo a kapelu pro děti, borůvkové workshopy, borůvkové vaření s Pepou Nemravou, borůvkové dobroty a další.

V klášterním parku pak mají pořadatelé na 18 hodinu přichystanou lahůdku. Bude zde probíhat cirkusová expedice za čistou radostí. Do Borovan zavítá známý Cirk La Putyka se svým novocirkusovým představením Kaleidoscope.  Šílené skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsná akrobacie i lety na trampolíně. Gag bude střídat trik a rytmická hudba smích, hypnotické obrazy budou kontrastovat s letní party pod širým nebem. Celkem osm akrobatů, herců a tanečníků se bude blýskat v představení, podobně jako barevné střípky v krasohledu.

Borůvkový den zakončí koncert skvělé krumlovské pop-rockové kapely Chlapi v sobě. Ten se bude konat opět ve Stodole v Podzámčí. Závěr dne tak bude plný energie, tance a skvělé muziky.

„Plánování kulturních akcí je v dnešní době velmi složité. Nevíme, jaká další opatření, povolení a zákazy budou platit pro další dny. Budeme se snažit Borůvkobraníčko zorganizovat tak, abychom všechny podmínky splnili a zároveň byl program co nejpestřejší a nejzajímavější. Je možné, že se do konání akce spousta věcí změní. Sledujte proto webové stránky borovansko.cz a naše sociální sítě, kam budeme vkládat novinky a změny.“ uvedla vedoucí odboru kultury a knihoven Magdalena Hluštíková, která organizaci Borůvkobraníčka zaštiťuje. 

Z výše uvedených důvodů bude možné vstupenky zakoupit pouze v borovanském infocentru a vzhledem k jejich omezenému počtu je možné, že v den akce na místě už nebudou k dispozici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace