Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Jihočeské divadlo jede na premiérové vlně

14.10.2021

Jihočeské divadlo jede na premiérové vlně

 

Jihočeské divadlo pokračuje ve své novinkové jízdě. Tento týden představíme tři nové inscenace – se svými odloženými premiérami před diváky předstoupí opera, činohra i Malé divadlo.  

Così fan tutte / W. A. Mozart

Premiéra 14. 10. v 19:00 v Jihočeském divadle

 

Víte, co se říká – kdo ve vztahu klade pasti a zahrává si s důvěrou, ten seje vítr… Ale co se jednou zpřetrhá, to se znovu nespojí, i kdyby se sám Mozart snažil o happy end. Lehkou operní komedii Così fan tutte (v překladu Takové jsou všechny) s pohádkovou hudbou rakouského mistra uvádíme s českým libretem Jaromíra Nohavici. Hořkosladkou komickou operu uvidí diváci poprvé už ve čtvrtek. A pro zájemce bude opět připraven lektorský úvod plný tipů a triků, jak si operu užít ještě o kousek víc. 

Plíce / Duncan Macmillan

Premiéra 16. 10. v 19:30 Na Půdě

 

I činohra se tento týden dočká další přeložené premiéry. Po roce rozehrajeme lovestory pro 21. století v režii oblíbeného režijního dua Adam Svozil a Kristýna Jankovcová. Dva se milují, rodina na spadnutí…. Ale co planeta? Novou udržitelnou novinku Plíce musí vidět všichni, kterým není lhostejné, v jakém prostředí budeme za pár let žít. Stačí v dnešní době třídit odpad? A je vůbec ekologické mít děti? Na to budou hledat odpověď Daniela Šišková a Dan Kranich od 16. října Na Půdě.

Jak se směje zubatá / Kasha Jandáčková, David Košťák

Premiéra 16. 10. v 17:00 v Malém divadle

 

V sobotu představí odloženou novinku Jak se směje zubatá také Malé divadlo. Nahlédněte s námi za oponu, která dělí svět živých od říše zemřelých. Jak se se smrtí může vyrovnat dítě a jak dospělý? A jak se se smrtí vyrovnává sama smrt? Na tyto otázky s nadhledem odpoví hravá inscenace Kashy Jandáčkové a Davida Košťáka o umírání, které je nedílnou součásti našich životů. Pro diváky od 8 let.

   KONTAKT

Jihočeské divadlo, Dr. Stejskala 424 / 19, 370 47 České Budějovice www.jihoceskedivadlo.cz / Gabriela Veselá – marketing Jihočeského divadla 

tel.: 776 642 335, gabriela.vesela@jihoceskedivadlo.cz

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace