Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Tristan a Isolda propojí dávnou minulost se žhavou současností

11.04.2022

Tristan a Isolda propojí dávnou minulost se žhavou současností

 

 

Jihočeské divadlo uvede mimořádně ve čtvrtek 7. 4. 2022 na jevišti DK Metropol premiéru tanečního dramatu Tristan a Isolda. Po velkolepém podobenství o lidské duši, opeře Mefistofeles, čeká diváky neméně velkolepé podobenství neuhasitelnosti lidské lásky zpracované do taneční podoby.  

 

V Jihočeském divadle se tak poprvé jako autorka libreta, režisérka a choreografka v jedné osobě představí vynikající tanečnice Alena Pešková. Její choreografické zpracování ikonického příběhu o zapovězené lásce Tristana a Isoldy umožní divákům prožít neobyčejně silné emoce. V titulních rolích se představí František Vlček a Mai Iwamoto nebo Sebastiano Mazzia a Sophie Debou. Úlohu Brangäne ztvární Ayano Nagamori nebo Tereza Szentpéteryová, vládce Cornwallu Markeho ztvární Zdeněk Mládek. V důležité roli Melota se postupně představí István Varga, Sebastiano Mazzia nebo František Vlček. 

 

Originálním nápadem inscenátorů bylo zkombinovat klasickou hudbu Richarda Wagnera s hudebními pasážemi soudobého skladatele Michala Vejskala. Výtvarné, hudební a choreografické pojetí této inscenace tvoří úchvatnou jednotu a propojují dávnou keltskou legendu se současnou bouřlivou současností. 

 

 

.

 

 

 

KONTAKT

Jihočeské divadlo, Dr. Stejskala 424 / 19, 370 47 České Budějovice www.jihoceskedivadlo.cz / 

Eva Marečková – marketing Jihočeského divadla 

tel.: 604 229 306, eva.mareckova@jihoceskedivadlo.czD

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace