Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Pepa Hladový navštívil restauraci U podkovy a hlásí, že byl spokojen!

22.06.2018

 

Pepa Hladový navštívil restauraci U podkovy a hlásí, že byl spokojen!

 

Papa Hladový - postrach všech hospodských přišel na jih Čech! Většina mužů v jeho věku myslí na sex, ale to on ne. Jeho zajímá jen jak si co nejlépe naplnit žracák.  A když už o nějakou tu ženu zavadí, zeptá se jí, co má dobrého v ledničce. Je nesmlouvavý a neúprosný. Každý kuchař ztuhne, když ho uvidí ve dveřích své restaurace. Pepa Hladový je gurmán, má rád českou kuchyni, ale také zakusí i něco exotičtějšího.  Má rád tradiční hospůdky, ale může vás překvapit i v luxusní restauraci, kde vyžaduje tu nejvyšší kvalitu. O svém chuťovém zážitku se rád pochlubí a my mu dáváme prostor na našich stránkách.

Při pátku jsme našemu Pepovi nechtěli kazit náladu, tak jsme ho poslali do prověřené restaurace – U Podkovy na Rudolfovské. Při vstupu do restaurace Pepa pochválil postarší design knajpy, čistotu a klid. Otočilo se za námi pár strávníků, kteří si pochutnávali na menu posledního pracovního dne.

Tady se Pepa trochu zamračil nad lístkem, který mu okamžitě číšník s úsměvem přinesl. Všiml si totiž, že je v menu řízek. Jako každý pátek snad v každé restauraci v jihočeské metropoli. Pak se nad tím pousmál a objednal si pivko, česnečku a smažené žampióny s poznámkou, že masa už je i tak dost přežranej a šnycl musí Budějčákům lézt už i ušima. Chtělo by to něco originálnějšího.

 

U polévky si tenhle hospodskej povaleč pochvaloval silnou chuť a decentní využití uzeniny v ní.  Naopak si stěžoval na malý kalíšek, že prý by do sebe nalil klidně i jednou tolik. Co do porce, tak tam u hlavního jídla nebyl problém. Pepa dostal skutečnou nálož jak žampiónů, tak brambor a s chutí se do jídla pustil.

 

Žampióny byly opečené tak akorát, houba byla šťavnatá a čerstvá. Brambory klasika, ale ten nivový dip, co byl naservírovaný k jídlu, si nemohl tenhle znalec hospodských jídel vynachválit. Skvělý nápad! Kdepak na Pepu s obyčejnou tatarkou, tu umí narvat na talíř kdejakej podržtalíř. To s dipem už si musíte vyhrát.

 

Gambrinus není zrovna nějaké extra pivo, ale když je dobře chlazené a dobře natočené, dá se. Dá se jich i více, třeba patnáct.   Cena versus porce a kvalita je odpovídající. Za jedno pivo, polévku a hlavní jídlo náš obtloustlý Pepa vysolil 157 korun + dýško. Jeho žracák byl dokonale uspokojen.

 

Trochu problém je to tady s parkováním.  Restaurace u Podkovy je na dobrém místě vedle centra města, ale zajet sem autem je trošku problém. Tedy spíše zaparkovat a to díky nesmyslným zeleným zónám, která sahají až sem. Kdyby měly Budějce stejně dobré radní, jako má Podkova jídlo, tak by se tu lidi měli skvěle. Inu, nemůžeme mít všechno. Pro tentokrát byl Pepa spokojen, a protože mu pivo zachutnalo, sedí tam možná dodnes. A kdoví, kde se zjeví příště.

A jak chutnalo vám v této resturaci? Pepa jí ohodnotil vysokým hodnocením 8/10. Ohodnoťte restauraci na našem Facebooku!

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás