SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Film Sestra (The Nun) vstoupil do kin a děsí diváky!

25.09.2018

 

Film Sestra (The Nun) vstoupil do kin a děsí diváky!

Pokračování série V zajetí démonů se vrací na úplný počátek příchodu zla a popisuje nám jeho cestu na povrch. Vše se odehrává v prastarém ženském klášteře v Rumunsku, kde jeptišky už léta držely mocného démona Valaka pod povrchem. Ovšem ten je přemohl převzal jejich podobu jedné z nich. Děj začíná, když mladý farmář nalezne jednu z jeptišek oběšenou nad hlavním vchodem do chrámu.

 

Vatikán vyšle do kláštera otce Burkeho a setru Irene, kteří mají událost vyšetřit. To, že to nebude procházka růžovým sadem, napoví už nepěkný vzhled kláštera, který obepíná velké tajemství.  Vyslanci se nedočkají vřelého přijetí a navíc se kolem nich neustále něco děje. Kroky, šepot, pohybující se stíny… A to ještě nepřišla noc.

 

No, pak je to mazec a cokoliv bych prozradil, by byl spojler. The Nun nám nabízí silnou mysteriózní podívanou plnou zvratů a strachu. Tak, jak to mají mazlíčci rádi. Příběh je celkem poutavý, ale nezatlačí vás plně do křesel, za to visuální stránka filmu stojí za to. Prostředí, masky, Valak a vše okolo vypadá naprosto skvěle. Skvělá je i hudba, která podkresluje děsivou atmosféru.

 

Film trochu kulhá na rychlosti, protože občas nemá spád a zastaví se na mrtvém bodě, ovšem to je jen malá vada na kráse, jinak je to celkem jízda. Možná by si někdo stěžoval na logiku jednání hlavních postav, ale to k těmto snímkům zkrátka patří. Já oceňuji lehkou provázanost s ostatními filmy i mimo v Zajetí démonů, ale třeba i s Anabelle, kde se Valak také mihne v podobě jeptišky.

 

Ovšem skutečně začne řádit až ve filmu V zajetí démonů 2, který tvůrci Sestrou sice nepřebili, ale výrazně se k ní přiblížili. Řekl bych, že sestra je trošku jiný žánr a připomínalo mi to spíše thillery ze sedmdesátých let v kabátě dnešní doby. Chcete-li se bát, The Nun je skvělým řešením na podzimní večer.

 

 

 

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information