Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Film Sestra (The Nun) vstoupil do kin a děsí diváky!

25.09.2018

 

Film Sestra (The Nun) vstoupil do kin a děsí diváky!

Pokračování série V zajetí démonů se vrací na úplný počátek příchodu zla a popisuje nám jeho cestu na povrch. Vše se odehrává v prastarém ženském klášteře v Rumunsku, kde jeptišky už léta držely mocného démona Valaka pod povrchem. Ovšem ten je přemohl převzal jejich podobu jedné z nich. Děj začíná, když mladý farmář nalezne jednu z jeptišek oběšenou nad hlavním vchodem do chrámu.

 

Vatikán vyšle do kláštera otce Burkeho a setru Irene, kteří mají událost vyšetřit. To, že to nebude procházka růžovým sadem, napoví už nepěkný vzhled kláštera, který obepíná velké tajemství.  Vyslanci se nedočkají vřelého přijetí a navíc se kolem nich neustále něco děje. Kroky, šepot, pohybující se stíny… A to ještě nepřišla noc.

 

No, pak je to mazec a cokoliv bych prozradil, by byl spojler. The Nun nám nabízí silnou mysteriózní podívanou plnou zvratů a strachu. Tak, jak to mají mazlíčci rádi. Příběh je celkem poutavý, ale nezatlačí vás plně do křesel, za to visuální stránka filmu stojí za to. Prostředí, masky, Valak a vše okolo vypadá naprosto skvěle. Skvělá je i hudba, která podkresluje děsivou atmosféru.

 

Film trochu kulhá na rychlosti, protože občas nemá spád a zastaví se na mrtvém bodě, ovšem to je jen malá vada na kráse, jinak je to celkem jízda. Možná by si někdo stěžoval na logiku jednání hlavních postav, ale to k těmto snímkům zkrátka patří. Já oceňuji lehkou provázanost s ostatními filmy i mimo v Zajetí démonů, ale třeba i s Anabelle, kde se Valak také mihne v podobě jeptišky.

 

Ovšem skutečně začne řádit až ve filmu V zajetí démonů 2, který tvůrci Sestrou sice nepřebili, ale výrazně se k ní přiblížili. Řekl bych, že sestra je trošku jiný žánr a připomínalo mi to spíše thillery ze sedmdesátých let v kabátě dnešní doby. Chcete-li se bát, The Nun je skvělým řešením na podzimní večer.

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace