Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Trio Incendio a česká hudba zažehnou jiskru pomoci

09.04.2024

Trio Incendio a česká hudba zažehnou jiskru pomoci

Festival Krumlov a ICOS Český Krumlov pořádají v rámci letošního Roku české hudby benefiční koncert, na kterém vystoupí špičkový český soubor Trio Incendio. Celý výtěžek ze vstupného podpoří služby, dobrovolníky a asistenty neziskové organizace ICOS.

 

 

České hudbě na rozdíl od češtiny rozumí a naslouchá celý svět. V Městském divadle Český Krumlov tento univerzální jazyk potěší nejen posluchače v sále, ale navíc propojí ty, kteří chtějí dobro šířit dál.

 

24. dubna v 17:30 zazní na Benefičním koncertě: Trio Incendio trojice radostných, dojemných i romantických skladeb vrcholných českých skladatelů Josefa SukaBohuslava Martinů a Antonína Dvořáka. Koncert je součástí série doprovodných akcí předcházejících letnímu Mezinárodnímu hudebnímu festivalu Český Krumlov.

 

Cena vstupného je 310 Kč nebo 620 Kč. Právě tolik totiž ve výsledku stojí hodinová osobní asistence pro seniory či děti a dospělé se zdravotním postižením, kterou ICOS, vedle mnoha jiných služeb, v jižních Čechách poskytuje. Jeho klienti tak díky asistentkám a asistentům mohou trávit více času v domácím prostředí a ne třeba v ústavu. 

 

Mladistvé klavírní Trio Incendio, které je laureátem mnoha prestižních evropských soutěží, nese jméno kouzla z knih o Harrym Potterovi. Tímto zaklínadlem se v nich zažehává oheň a stejně tak hravost a virtuozita Tria Incendia zažehává obdiv a nadšení publika v nejprestižnějších sálech Evropy. A jinak tomu nebude ani v Českém Krumlově. 

 

Festival Krumlov tímto koncertem zahájí program doprovodných akcí nazvaný Festivalový KrumlOFF, které předchází jeho letnímu termínu. 33. ročník festivalu od 12. července do 3. srpna 2024 přinese 20 koncertů na 13 místech jižních Čech a tradičně propojí hudbu s vizuálním a tanečním uměním. Letošní téma Múzy inspirující a tvořící akcentuje zejména ženy – umělkyně a neopomene ani jubilujícího Bedřicha Smetanu a českou hudbu.

 

Letošní ročník zahájí v městském parku koncert Smetana 200: Má Vlast s baletní choreografií Jiřího Bubeníčka a Operní Gala se světovým barytonistou Plácidem Domingem. Další víkendy v Pivovarské zahradě přinesou Noc v Hollywoodu, Hravou operetu a hvězdný muzikál či velkolepý závěrečný hudebně-baletní večer Shakespeare 460: Romeo a Julie. Na komorních koncertech v historických sálech i nových progresivních místech se představí česká interpretační špička a výjimečné talenty nastupující generace.

ICOS Český Krumlov, o. p. s. je nezisková organizace, které zajišťuje v příhraničních regionech jižních Čech sociální a na ně navazující služby pro seniory, děti i dospělé se zdravotním postižením, rodiny s dětmi a pro lidi v tíživé situaci, kterou nemohou řešit bez pomoci druhých. Jeho služeb ročně využívá přes 2 000 lidí.

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace