Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Podzim v Jihočeském divadle

11.11.2018

 

9. listopadu 2018 v Českých Budějovicích

 

 

 

Podzim v Jihočeském divadle

 

 

 

Listopad patří dalšímu významnému výročí a to Dni boje za svobodu a demokracii. Na tento den, tedy  17. listopadu, letos vyšla i Noc divadel a Jihočeské divadlo se chystá oslavit oba tyto svátky.  

 

 

 

Noc divadel je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo netradiční formou vždy třetí listopadovou sobotu od roku 2008 a v současné době patří k největším divadelním svátkům v Evropě. Program noci divadel nabízí nevšední zážitky, které v běžném programu nenajdete.

 

Česká republika se k tomuto divadelní svátku připojila v roce 2013. Letos nás tedy čeká již šestý ročník a program bude opět zcela mimořádný.

 

Součástí bude oslava pádu komunistického režimu a to tradičním průvodem Rozsviťme demokracii, kdy v 17:11 vyrazíme od budovy Jihočeského divadla přes Zátkovo nábřeží na Piaristické náměstí. Připomeneme si události roku 1939 a 1989, promluví studenti i pamětníci a v neposlední řadě zapálíme svíce jako připomenutí principů a ideálů demokracie.

 

 

 

Listopad je zároveň měsícem několika divadelních premiér. Tou první bude 16. listopadu premiéra tanečního dramatu Tramvaj do stanice Touha na motivy stejnojmenné divadelní hry Tennesseeho Williamse z roku 1947. Inscenaci uvádíme ve spolupráci s Landes Theater Niederbayern Passau. Jedná se o mimořádnou koprodukci, kdy se spojují divadla dvou partnerských měst - Pasova a Českých Budějovic. Choreografie a režie se ujal Libor Vaculík, který si často vybírá pro taneční zpracování právě činoherní předlohy (Valmont, Slečna Julie, Petrolejové lampy). Na hudbu světoznámého estonského skladatele Arva Pärta a v hudební režii Petra Maláska tak vznikne inscenace na pomezí tanečního divadla a činohry.  

 

 

 

Soubor opery si na listopad připravil premiéru v podobě nového cyklu OPERETA GALA, který nás zavede do světa operety. První koncert s podtitulem 200. narozeniny papá Offenbacha uvedeme
19. listopadu v DK Metropol. V pořadu zazní nejen melodie Jacquese Offenbacha, ale i řada dalších známých klenotů francouzské provenience (Hervé: Mam‘zelle Nitouche, Lecoq: Giroflé-Girofla). Návštěvníci se mohou těšit na sólisty opery JD i zajímavé hosty. Orchestr opery JD vystoupí pod taktovkou Martina Peschíka.

 

 

 

Malé divadlo uvede loutkové dobrodružství O Palečkovi na motivy známé pohádky Boženy Němcové. Po nějakém čase se do Malého divadla vrací režírovat bývalý umělecký šéf Zdeněk Jecelín, který chce inscenaci věnovat nejen našim nejmenším divákům, ale i svojí tříleté dceři. Průvodce pro malé cestovatele uvedeme v premiéře 24. listopadu.

 

 

 

Aby mohly nové věci vzniknout musí ty staré odejít a proto závěrem roku chystáme i několik derniér. V Malém divadle se mohou diváci naposledy pobavit na představení plné filmových efektů Filmmakeři a to 14. listopadu. S příchodem adventu se rozloučíme i s klasickou vánoční pohádkou Jana Drdy Dalskabáty, hříšná ves, kterou naposledy uvedeme 16. prosince. Derniéra bude patřit
i diváckému hitu Ježíšek superstar. Ježíškův narozeninový heavy-mejdan si nenechte ujít
22. prosince.  

 

Derniéry chystá i činoherní soubor Jihočeského divadla. Poslední představení komedie o lásce Opona! je naplánováno na 14. listopadu. Komedii o nejslavnějším svůdci všech dob - Don Juan - uvedeme naposledy 22. listopadu a 1. prosince se rozloučíme s tragikomedií  Živý obraz.

 

 

 

Tipy na vánoční dárky

 

S blížícími se vánočními svátky připravilo Jihočeské divadlo pro své diváky několik tipů na vánoční dárky. Vánoční dárek “s novým rokem do divadla” mohou diváci zakoupit v podobě přednastavených voucherů -  Hudební hvězdy a Pro radost.  Vánoční vouchery budou v prodeji na pokladně Jihočeského divadla od pondělí 12. listopadu 2018.

 

Podrobné informace a další zajímavé tipy na Vánoční dárek diváci naleznou na webových stránkách www.jihoceskedivadlo.cz

 

 

 

Rozšiřujeme naší prodejní síť

 

V neděli 11. 11. v 11.11 h bude zahájen prodej vstupenek na Otáčivé hlediště v Českém Krumlově v síti Ticketportal. Divadlo tak rozšíří svou dosavadní síť prodejců - CBsystem o dalších 815 prodejních míst po celé České republice.

 

 

 

Na další setkání s Jihočeským divadlem se můžete těšit 10. 12. 2018

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Poděkování patří všem partnerům a příznivcům Jihočeského divadla.

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKTY

 

 

 

Jihočeské divadlo, Dr. Stejskala 424 / 19, 370 47 České Budějovice

 

www.jihoceskedivadlo.cz / info@jihoceskedivadlo.cz, lenka.ostra@jihoceskedivadlo.cz

 

Lenka Cimlová Ostrá – marketing Jihočeského divadla - tel.: 607 673 773 / 386 355 640

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace