Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Tábořiště u obce Čeřín na Českokrumlovsku opět obsadí děti z jižních Čech. Jsou ještě volná místa, hlásí pořadatelé oblíbeného tábora

14.05.2019

TZ (13. 5. 2019)

 

Tábořiště u obce Čeřín na Českokrumlovsku opět obsadí děti z jižních Čech. Jsou ještě volná místa, hlásí pořadatelé oblíbeného tábora

 

Překrásný a klidný kout jižních Čech. Skutečně ten pravý tábor uprostřed přírody, daleko od moderní civilizace… Těmito slovy popisují táborníci tradiční Prázdniny v pohybu aneb tábor, který každým rokem úspěšně organizuje Centrum pro pomoc dětem a mládeži v Českém Krumlově. Letos je naplánován na termín 11. až 24. srpna.

 

„Uprostřed hlubokých lesů děti zažijí dobrodružství při táborových hrách, splují část řeky Vltavy, večery stráví s kytarou u plápolajícího ohně, pod stanem budou usínat s bubláním potoka za hlavou,“ popisuje táborový vedoucí Pavel „Tank“ Heller.

 

Součástí tábora je hra, která se vždy prolíná celým programem. Letošní téma je Zaklínač a Temný hvozd. „Pro tábor je to skutečně vděčné téma, o čemž jsme se přesvědčili už vloni. Děti byly nadšené, proto jsme se rozhodli pokračovat. Zaklínač je lovec netvorů. Dnes je to zaniklé povolání, ale je třeba si uvědomit, že dříve existoval svět, ve kterém byli upíři, chiméry a tak dále. A právě tyto potvory se občas zatoulaly až příliš blízko k lidským obydlím. Byl pak na ně povolán Zaklínač. Každopádně nikdo se nemusí bát, že bychom děti strašili, to vůbec ne,“ usmívá se Pavel „Tank“ Heller.

 

Na programu jsou kromě celotáborové hry soutěže, stezka odvahy, koupání v řece, sport (volejbal, fotbal…), táborová olympiáda, pouť, táboráky se zpěvem a kytarami, scénky, divadlo, tábornické dovednosti, poznávání přírody, přenocování pod širým nebem, výlety za poznáním, základní vodácký výcvik a splutí vybrané části řeky Vltavy, pomoc dětí se zajištěním chodu tábora (hlídky, služební oddíl).

 

Tábor je určen dětem od sedmi do šestnácti let. Centrum pro pomoc dětem a mládeži má s touto činností bohaté zkušenosti – tábory pořádá již jednadvacet let. Všechny potřebné informace zájemci naleznou na adrese www.cpdm.cz.

 

Kontakt: icm@cpdm.cz

 

Václav Votruba

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace