Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Metropol zve na podzimní cyklus Klub náročného diváka

18.06.2019

Metropol České Budějovice
www.metropolcb.cz

petr.holba@metropolcb.cz 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA (17. 6. 2019)

Metropol zve na podzimní cyklus Klub náročného diváka

 

Rozšíření kulturní nabídky města o okruh komorních, nekomerčních programů určených náročnějším divákům a mládeži z řad vysokoškolských studentů. Takový je cíl Klubu náročného diváka, tedy přehlídky komorních divadel, kterou organizuje Metropol České Budějovice. Ve čtvrtek 20. června bude zahájen předprodej vstupenek – na každé představení zvlášť (kromě titulu Tolik hlav, který ještě nemá definitivně potvrzený termín).

Že je i o menší divadla zájem, potvrdilo 21. května představení Crawate Klub. Komedie o dvou architektech, v níž excelují herci Martin Pechlát a Miroslav Etzler, měla u diváků skvělou odezvu. A na co se můžeme těšit dál?

20. října je na programu Žena, která uvařila svého manžela (D. Isitt) z produkce UA Pierot Praha. Žárlivost, zrada, nevěra, klam, ponížení… Černá komedie v režii Petra Kracíka je exkurzí do světa, který příliš vtipný není. Jenomže jak název napovídá – v tomto případě se ukáže nový význam rčení, že láska prochází žaludkem. Hrají: Nela Boudová, Ilona Svobodová a Otmar Brancuzský.

O týden později (27. října – termín bude ale ještě definitivně upřesněn) přijde na řadu hra Kamila Střihavky Tolik hlav. Známý rockový zpěvák debutuje jako autor i režisér hořké komedie o zradě a přátelství, odvážných snech a lásce k bigbeatu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let v Československu. Příběh dvou kamarádů (Jan Dolanský a Jan Zadražil), kteří si žijí své sny, poslouchají skvělou hudbu a chtějí vycestovat ven. Jejich život je sice takový, jaký je, ale přesto nepropadají skepsi. „Rád dávám přivonět k této době nejen současné mladé generaci očima jejich vrstevníků, ale i všem, kteří mají ta léta ještě v paměti,“ říká Kamil Střihavka. Kromě zmíněných hrají Zdena Hadrbolcová a Kristýna Leichtová.

19. listopadu dorazí do Metropolu Miroslav Vladyka a Radek Holub, kteří předvedou slavnou inscenaci M. Jones Plný kapsy šutrů v režii Jany Kališové z produkce Divadla Kalich. Vypráví příběh dvou obyčejných chlapíků, jež se stanou komparzisty amerického velkofilmu. Co s nimi udělá svět slávy a peněz? Každý z těchto dvou skvělých herců představuje několik postav tohoto hořce humorného příběhu.

Poslední hra z přehlídky komorních divadel se odehraje 26. listopadu. Moje malá úchylka je nový titul pražského A studia Rubín, napsal ho Tomáš Dianiška. Režie Adély Laštovkové Stodolové podržela klišé rámec salonních detektivek a připravila divákům slušnou porci parodie, černého humoru i znepokojivých překvapení. Zkrátka Agatha Christie po rubínovsku. Hrají: Jan Cina, Hana Vagnerová (Berenika Kohoutová), Andrej Polák a Petr Vančura.

Místem dění bude vždy Malá scéna a začátky představení se uskuteční vždy od 19 hodin. Spolufinancováno Statutárním městem České Budějovice

 

 

KONTAKTY A ODKAZY:

 

METROPOL - http://www.metropolcb.cz, info@metropolcb.cz

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK – předprodej@metropolcb.cz, tel.: 386 106 160

DRAMATURG JANA ŠVARCOVÁ - jana.svarcova@metropolcb.cz, tel.: 386 106 150

ŘEDITEL PETR HOLBA - petr.holba@metropolcb.cz, tel.: 739 563 036

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace