Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Dílny Jihočeského divadla šijí roušky

17.03.2020

 

 

 

V Českých Budějovicích 17. 3. 2020

 

 

Dílny Jihočeského divadla šijí roušky

 

Tam, kde můžeme pomoci, pomáháme. Švadlenky Jihočeského divadla, odložily práci na kostýmech a dnes začaly šít ochranné bavlněné roušky. Na celé akci se domluvilo vedení divadla s magistrátem města České Budějovice a s krizovým štábem Jihočeského kraje. V první vlně byly roušky rozdány dnes dopoledne všem zaměstnancům divadla, kteří stále chodí do kanceláře. 

 

Jihočeské divadlo se snaží momentálně všemi možnými cestami získat materiál, který je na šití roušek potřeba. Jedná se o bavlnu molino, která se používá na klasická prostěradla. Pokud kdokoliv tento materiál doma má a nepotřebuje ho, může ho nechat na vrátnici Jihočeského divadla (služební vchod) ideálně vypraný a vyžehlený, aby se roušky mohly hned šít. Kdyby někdo nestíhal vyprat, nebo není kamarád s žehličkou, tak bereme i nevyprané a nevyžehlené kusy látek. 


„Zastavili jsme výrobu všech kostýmů a začali jsme šít roušky, které se stále nedají sehnat. Distribuci bude zajišťovat krizový štáb Jihočeského kraje, takže roušky se dostanou těm, kteří je nejvíce potřebují. Zítra krizovému štábu předáme prvních 200 ks roušek. Celému našemu šicímu týmu ve Vrátě moc děkuji“: dodává k celé situaci ředitel divadla Lukáš Průdek.

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

Jihočeské divadlo, Dr. Stejskala 424 / 19, 370 47 České Budějovice www.jihoceskedivadlo.cz / Eva Marečková – marketing Jihočeského divadla

tel.: 776 642 335, eva.mareckova@jihoceskedivadlo.cz

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace