Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Neboj se babičko, dědečku, zvládneme to!

30.04.2020

Neboj se babičko, dědečku, zvládneme to! 

Jsou Tví prarodiče v této době smutní, že se nemůžete scházet? Chybí jim Tvé objetí, Tvá blízkost a možná i to Tvoje věčné brblání? 

Pokud si myslíš, že by jim pomohlo rozptýlení, přihlaste se společně do projektu: Neboj se babičko, dědečku zvládneme to! 

Projekt realizuje RADAMBUK s Dětskou organizací Fénix na Slovensku. 

Dosud se o Tebe starali Tví prarodiče, nyní se postaráš Ty o ně. Zaženeš jejich chmurné myšlenky a pomůžeš jim trošku si zavzpomínat. Ty budeš prarodiče kontrolovat, Ty budeš s nimi na dálku komunikovat a Ty budeš ten, kdo je posune dopředu. Tví prarodiče přijdou na jiné myšlenky a Ty jim pomůžeš překonat chvíle bez rodiny a bez sociálních kontaktů. 

Jak na to? 1. Přihlas sebe a svou babičku nebo dědečka do projektu. Stačí napsat e-mail na adresu kancelar@radambuk.cz  , v němž uvedeš jméno, příjmení, věk svůj a svých prarodičů. Kromě toho napíšeš, proč si do projektu svého prarodiče přihlásil. 2. Tvému prarodiči zašli nebo zatelefonuj témata, kterým se může věnovat a napsat krátké povídání. Spolu se zamyslete nad tím, co by se jim nejvíce líbilo a co bys Ty chtěl podrobněji vědět o svých prarodičích a vyberte téma (můžete jich zpracovat libovolný počet). 3. Tvým úkolem bude "dohlížet", aby prarodiče na dané téma zavzpomínali a svoje vzpomínky a moudré rady dali na papír a předali je tím dětem do připravované publikace s názvem „Jak to bylo kdysi?“  4. Příběh - zpracované téma pošlete prostřednictvím e-mailu k nám do kanceláře napsaný ve wordu nebo naskenovaný do 30.5.2020. Přivítáme i fotografie, kresby, návody, zkrátka vše, co nás mohou prarodiče naučit. Stanete se tak spolutvůrci československé publikace o mezigeneračním učení. Kdo bude autorem? Vy a prarodiče, kteří předají svoje vzpomínky a vědomost svým vnoučatům.  

Nejkrásnější příspěvky odměníme malým dárkem.  Každý, kdo svého prarodiče zapojí do projektu, získá batůžek na přezůvky nebo tělocvik s logem RADAMBUKu.  

Na přihlášky a příběhy se těšíme na adrese kancelar@radambuk.cz do 30.5.2020!!! 

Neboj se babičko,  dědečku, zvládneme to! 

Témata pro babičku, dědečka na výběr 

1. Moje dětství  - Takto jsme si hrávali - Toto byly naše hračky - Moje záliby včera a dnes 2. Tradice - Velikonoční zvyky - Vánoční zvyky 3. Škola - Moje studia - Předměty v naší škole - Oblíbený předmět - Můj první učitel/učitelka - Moji spolužáci - Třída a lavice 4. Kariéra - Ukončil jsem školu a … - Moje první zaměstnání - Zaměstnání, které mě nejvíc naplňovalo - Moji kolegové, kolegyně 5. Rodina - Jak jsme se s dědečkem/babičkou seznámili - A byla svatba - Děti naše radost - Jak jsme vybírali jména pro naše děti - Nejkrásnější den v mém životě 6. Moje město, obec - Jak jsme vybrali naše společné bydlení - Naši sousedi - Nejvýznamnější budova - Nejvýznamnější události v naší obci 7. Vařím, vaříš, vaříme - Kdo mě naučil vařit - Nejoblíbenější recepty - Bylinky 8. Zahrádka a dům - Jarní práce – co a kdy - Léto v zahrádce - Podzimní práce - Jak uskladnit ovoce a zeleninu - Bytové zahrádky - Pěstujeme květiny v bytě - Můj balkón, moje terasa 9. Volné téma Kontakty: RADAMBUK-Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje z.s., Husova tř. 622/45, 370 05 České Budějovice  E-mail: kancelar@radambuk.cz  Tel.: 775 644 101, 775 644 003

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace