Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Daniel Landa oslaví své padesátiny také v Jižních Čechách

24.09.2018

Daniel Landa oslaví své padesátiny také v Jižních Čechách

Český rockový zpěvák, hudebník a skladatel Daniel Landa si přímo na své 50. narozeniny nadělí opravdu veliký dárek! Po 3 letech, kdy se mu podařilo svolat desítky tisíc fanoušků na svůj Velekoncert v pražských Letňanech, opět vystoupí před českým a slovenským publikem na 6 exkluzivních halových koncertech.

Daniel nezapomíná ani na své fanoušky z Jižních Čech a vystoupí se svou narozeninovou show 2. listopadu v Budvar aréně v Českých Budějovicích. „Jezdím sem často a rád za kamarády kolem potápění, kolem vody. V jižních Čechách vůbec mám velkou základnu v rámci svého osobního života.

Připravuje se velkolepá show se speciálním pódiem uprostřed haly, které se vyrábí pouze pro toto narozeninové turné. Diváci se mohou těšit na světelné a pyrotechnické efekty a také velkoplošné LED projekce, díky kterým budou mít diváci stále skvělý výhled ze všech míst v hale.

Kromě svého 50. jubilea oslaví koncerty Daniel Landa, jakožto velký vlastenec, také 100. výročí založení republiky. „Je to dobrá příležitost si připomenout, že bychom neměli přijít o něco, co se opravdu velmi složitě a velmi dlouho rodilo,“ říká Daniel.

Na koncertech zazní největší Landovy hity, které provázely celou jeho dosavadní hudební kariéru. Koncerty doprovodí vynikající rocková kapela složená z Landových dlouhodobých spoluhráčů a kamarádů. Jako pěvecký host vystoupí mladý talent Přemysl Pálek, hvězda nového uvedení Landova prvního muzikálu Krysař v pražském Divadle Kalich.

Turné se těší obrovském zájmu diváků, koncert v Praze je již teď beznadějně vyprodaný. Dále Daniel vystoupí v Brně, Ostravě, Pardubicích a v Bratislavě.

Nenechte si ujít toto jedinečné turné, na kterém o emoce nouze nebude.

Vstupenky jsou v prodeji exkluzivně v síti TICKET ART, www.ticket-art.cz.

 

 

 

 

 

ROZHOVOR S DANIELEM LANDOU

Po Velekoncertě v Letňanech z roku 2015 se tímto turné vracíte k vystoupením ve velkých prostorách pro ohromnou obec fanoušků, nicméně mezitím jste začal objíždět komornější sály s autorským čtením s kytarou z vašich knih Všeník a Obvšeník. Jak byste ze svého pohledu tato dvě odlišná prostředí porovnal?

Samozřejmě je obrovský rozdíl, jestli hrajete velké mase, anebo jednotlivým lidem, jejichž tváře dokážete z jeviště rozeznat. Jde o úplně odlišný způsob komunikace s publikem a o úplně jiný druh energie, která tam protéká. Obě polohy mají své. Energie velkého koncertu se nedá ničím nahradit, stejně jako je nenahraditelná až intimní atmosféra v menších sálech.

Vy osobně tíhnete více ke které z nich?

Nepreferuju jednu před druhou. Je pravda, že menší akce mě méně unavují, protože v halách nebo na stadionech člověkem proteče daleko více energie, než je pomalu schopen unést, tělo to šíleně unaví. Vyčerpání je po velkém koncertě značné. Jste po něm jak rozžhavený turbo. 

Chystané podzimní koncerty jsou prezentované jako best of tour. Odvažujete si na něj vybírat největší hity z vlastního repertoáru sám, nebo to necháte na někom jiném?

Mám pochopitelně svoji představu. Nicméně ještě si osonduju na Facebooku a webu, co by lidi rádi slyšeli, i když to nejspíš čuju. Na koncertech turné zazní průřez mou tvorbou, budu se snažit vybrat ty nejpopulárnější písničky.

Věříte, že se v tom shodujete s míněním svého publika?

Věřím, že v zásadní míře ano. Protestsong, Vltava, Motýlek, Pozdrav z fronty, Ona… to jsou písničky, které by podle mého názoru neměly chybět.

V záhlaví turné jsou dvě číslovky: 50 prozrazuje vaše podzimní životní jubileum, 100 připomíná výročí republiky. Začněme tou první. Co s vámi dělá blížící se padesátka?

Abych se přiznal, vůbec nic. Cítím se výborně. Pokud slouží zdraví – a jakože slouží, musím zaklepat -, tak padesátka je famózní věk.

A sté výročí naší republiky jste do záhlaví turné vetnul z jakého důvodu?

Je to dobrá příležitost si připomenout, že bychom neměli přijít o něco, co se opravdu velmi složitě a velmi dlouho rodilo. Chci se o tom na koncertech krátce zmínit. Když už slavíme sto let republiky, musíme být ostražití, aby ta republika nezanikla. Tendence Evropské unie jsou různé…

Na halových nebo stadiónových turné vás provází složením víceméně ustálená kapela v čele s kytaristou Tomášem Varteckým. Bude tomu tak i na tomto turné?

Ano, volím starý osvědčený materiál.

Tradicí vašich velkých koncertů také je, že k nim přizvete hostujícího zpěváka. Tím je pro toto turné Přemysl Pálek, představitel Krysaře v novém nastudování vašeho muzikálu. Proč padla volba právě na něj?

Propojení, že druhý zpěvák je zároveň hlavní představitel muzikálu Krysař, je velmi vhodné. Je to pořád jedna sféra. Když už se jednou musel sžít s mojí poetikou, mými texty a hudbou na jevišti Divadla Kalich, nebudu mu muset v rámci zkoušení jednotlivých písní tolik vysvětlovat, jak do nich, protože těch informací už má spoustu. 

 

Jak byste představil vizuální stránku koncertů?

Pódium bude kruhové uprostřed hal a můžu si dovolit říct, že diváky čeká nádherná podívaná. Scéna je opravdu fantastická a velmi dobře koncipovaná, nad hlavami budeme mít kruhové LED obrazovky, aby dobře viděli ze všech stran i diváci, kteří budou mít místa daleko od pódia. Myslím, že půjde o velmi důstojnou show.

Sledujete stav prodejů vstupenek, nebo tuto stránku přenecháváte čistě managementu?

Je samozřejmě příjemné, když vám hlásí, že máte hlavní město vyprodané pět měsíců dopředu. Praha je tedy plná, Brno se už teď vyprodání blíží… a to do koncertů zbývá ještě opravdu dost času.

Uvažujete o přidaných koncertech?

To určitě ne. Ale možná v příštím roce pojedeme akustické tour. Všechno je zatím pouze ve fázi úvah. Uvidíme, až zvážíme plány.

Jaký vztah máte k Českým Budějovicím?

Jezdím sem často a rád za kamarády kolem potápění, kolem vody. V jižních Čechách vůbec mám velkou základnu v rámci svého osobního života.

 

Daniel Landa je jedním z nejúspěšnějších českých zpěváků a hudebníků. Na svém kontě má 9 studiových autorských alb, je autorem scénické a filmové hudby a také 3 úspěšných muzikálů Krysař, Tajemství a Touha. Mimo hudební dráhu se věnuje automobilovému závodění, zápasům thajského boxu a na své Gibu Akademii vyučuje motivační a mentální trénink. Je ženatý s režisérkou Mirjam Landa, se kterou má tři dcery – Anastázii, Rozálii a Roxanu.

 

Přemysl Pálek, druhý zpěvák turné

Od loňského září herecky i pěvecky exceluje v titulní roli muzikálu Daniela Landy Krysař, který uvádí pražské Divadlo Kalich v novém, diváky i kritikou velmi respektovaném nastudování.  Představení je beznadějně vyprodané na půl roku dopředu. Přemysl Pálek vystudoval obor muzikál na Konzervatoři Jaroslava Ježka, dnes je považovaný za jeden z nejvýraznějších mladých talentů na naší divadelní scéně. V Divadle Kalich se suverénně zhostil hlavních rolí také ve světových muzikálových hitech Pomáda, Horečka sobotní noci nebo Srdcový král. Svůj pěvecký, herecký a v neposlední řadě taneční talent uplatnil i na dalších scénách. V roce 2008 si zahrál jednu z hlavních rolí seriálu První krok.

 

 

Pořadatel: TICKET ART PRODUCTION, s.r.o.
http://www.ta-production.cz/

Kontakt pro média a partnery / Akreditace:
Pavel Košatka,
pavel.kosatka@ta-production.cz
Akreditace jsou udělovány na základě předchozí mediální podpory ve vašem médiu.

Web turné: http://www.landa50.cz/
Web Daniela Landy:
https://www.daniel-landa.cz/

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace